Het Juridisch spreekuur Drimmelen: een kosteloos en laagdrempelig juridisch spreekuur bij u in de buurt!

Per mei vorig jaar beschikt de gemeente Drimmelen over een juridisch spreekuur. Dit spreekuur is een samenwerkingsverband tussen mr. R. Joosen van Advocatenkantoor Osté te Oosterhout en Dongen, mr. S.A.M. Fikken van Van den Toorn Advocaten te Made en Surplus Welzijn. Iedere eerste en derde maandag van de maand houden advocaten mr. Joosen en mr. Fikken om beurten een inloopspreekuur in woonzorgcentrum Antonius Abt te Terheijden.

Doel
Het doel van het Juridisch spreekuur Drimmelen is het op weg helpen van mensen die geconfronteerd worden met een juridisch probleem: de advocaten trachten u antwoord te geven op uw juridische vragen en zullen u adviseren. Verder bestaat de hulp van de advocaten uit het doorverwijzen naar een instantie die u mogelijkerwijs kan ondersteunen. De advocaten werken op vrijwillige basis mee aan het juridisch spreekuur. Het spreekuur is voor iedereen toegankelijk, anoniem en geheel kosteloos.

Rechtsgebieden
De advocaten van het Juridisch spreekuur Drimmelen beantwoorden al uw vragen op het terrein van verschillende rechtsgebieden, als: personen- en familierecht (echtscheidingen, alimentatie, omgang), strafrecht (zitting bij politierechter, TOM-zitting), arbeidsrecht (ontslag), sociaal verzekeringsrecht (afwijzing bijstandsuitkering), maar ook rechtsgebieden als bestuursrecht, verbintenissenrecht, huurrecht en vreemdelingenrecht.

Waar en wanneer?
Het Juridisch spreekuur Drimmelen vindt plaats in woonzorgcentrum Antonius Abt te Terheijden aan het Dorpsplein nr. 1. U kunt hier in de wachtruimte plaatsnemen. Aldaar zal de dienstdoende advocaat u ophalen en meenemen naar een aparte ruimte, waar uw vragen discreet kunnen worden besproken. Het juridisch spreekuur is iedere eerste en derde maandag van de maand van 17.00 tot 18.00 uur. De eerstvolgende spreekuren zullen plaatsvinden op 4 mei, 18 mei, 1 juni en 15 juni aanstaande. Op www.advocatenkantooroste.nl treft u onder ‘publicaties’ het complete rooster. Ook voor eventuele wijzigingen kunt u hier terecht.

Kortom
Wilt u worden voorzien van een juridisch advies bij u in de buurt? Kom dan gerust langs bij het Juridisch spreekuur Drimmelen! De medewerkers van het spreekuur helpen u graag verder bij uw juridische vragen/problemen. Het juridisch spreekuur is bovendien laagdrempelig en geheel kosteloos. Er kan dan ook worden gesproken van een welkome voorziening in de gemeente Drimmelen.