Nieuw in de gemeente Drimmelen: Juridisch spreekuur Drimmelen

Per mei 2014 beschikt de gemeente Drimmelen over een juridisch spreekuur. Dit spreekuur is een samenwerkingsverband tussen mr. R. Joosen van Advocatenkantoor Osté, mr. S.A.M. Fikken van Van den Toorn Advocaten en Surplus Welzijn. Iedere eerste en derde maandag van de maand houden advocaten mr. Joosen en mr. Fikken om beurten een inloopspreekuur in woonzorgcentrum Antonius Abt te Terheijden. U kunt hier geheel gratis terecht voor al uw juridische vragen.

Doel
Het doel van het Juridisch spreekuur Drimmelen is het op weg helpen van mensen die geconfronteerd worden met een juridisch probleem. De advocaten trachten u antwoord te geven op uw juridische vragen. Verder bestaat de hulp van de advocaten uit het geven van een juridisch advies of eventuele doorverwijzing naar een instantie die u kan ondersteunen. De advocaten werken op geheel vrijwillige basis mee aan het Juridisch spreekuur. Het spreekuur is voor iedereen toegankelijk, anoniem en geheel kosteloos.

Wat kunnen de medewerkers van het spreekuur voor u betekenen?
U kunt bij het Juridisch spreekuur Drimmelen terecht voor al uw vragen over uw juridische positie. De advocaten van het Juridisch spreekuur zullen allereerst luisteren naar uw verhaal. Hierna zullen zij met u bespreken wat uw rechten en plichten zijn en welke stappen u eventueel kunt ondernemen. De advocaten voorzien u op deze wijze van een advies.

Rechtsgebieden
De advocaten van het Juridisch spreekuur Drimmelen beantwoorden al uw vragen op het terrein van verschillende rechtsgebieden, als: personen- en familierecht (echtscheidingen, alimentatie, omgang), strafrecht (zitting bij politierechter, TOM-zitting), arbeidsrecht (ontslag), sociaal verzekeringsrecht (afwijzing bijstand), maar ook rechtsgebieden als bestuursrecht, verbintenissenrecht, letselschaderecht, huurrecht en vreemdelingenrecht. U kunt bij het Juridisch spreekuur dus terecht voor al uw juridische vragen.

Waar en wanneer?
Het Juridisch spreekuur Drimmelen vindt plaats in woonzorgcentrum Antonius Abt te Terheijden aan het Dorpsplein nr. 1. U kunt zich hier bij de balie melden. De baliemedewerk(st)er zal u dan naar de wachtkamer leiden. Aldaar zal de dienstdoende advocaat u ophalen en meenemen naar een aparte ruimte, waar uw vragen discreet besproken kunnen worden. Het Juridisch spreekuur is iedere eerste en derde maandag van de maand van 17.00 tot 18.00 uur. Op deze site treft u onder ‘publicaties’ het rooster. Ook voor eventuele wijzigingen kunt u op deze site terecht.

Kortom
Wilt u worden voorzien van een juridisch advies bij u in de buurt? Kom dan gerust langs bij het Juridisch spreekuur Drimmelen! De medewerkers van het spreekuur helpen u graag verder bij uw juridische vragen/problemen. Het Juridisch spreekuur is bovendien laagdrempelig en geheel kosteloos. Er kan dan ook worden gesproken van een welkome nieuwe voorziening in de gemeente Drimmelen.