Rechtsbijstandverzekering

Veel mensen hebben tegenwoordig een rechtsbijstandverzekering. Gelet op het feit dat veel mensen vroeg of laat te maken krijgen met juridische zaken een slimme zet. Het kan u veel kosten besparen. Echter, uw dossier bij een rechtsbijstandverzekeraar is vaak niet meer dan een nummer en krijgt niet altijd de prioriteit die het benodigt. Wat veel mensen niet weten is dat u in veel gevallen een vrije keus heeft. Een vrije keus om, ook indien u een rechtsbijstandverzekering heeft, toch te kiezen voor die advocaat waar u vertrouwen in heeft. Een advocaat die uw zaak met de nodige aandacht en snelheid behandeld.

De meeste rechtsbijstandverzekeraars vallen namelijk onder de Wet op het financieel toezicht. In deze wet is bepaald dat een verzekerde, zodra hij/zij uit hoofde van de verzekering recht heeft op rechtsbijstand, de behartiging van zijn belangen kan toevertrouwen aan een advocaat van zijn/haar keuze. De rechtsbijstandverzekeraar moet voor u dan de kosten van de door u uitgekozen advocaat vergoeden Rechtsbijstandsverzekeraars zijn natuurlijk niet blij met een dergelijke kostenpost en zullen er alles aan doen om uw zaak in eigen beheer af te handelen.

Echter, u weet nu beter. Dus, indien u niet tevreden bent over de kwaliteit van de juridisch bijstand, de snelheid van werken en de behartiging van uw belangen, aarzel dan niet om vrijblijvend te bellen.