| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Bewindvoering in Loon op Zand

Transparantie gedurende het gehele traject.

Bewindvoerder in Loon op Zand

Advocatenkantoor Osté wil zich als uw bewindvoerder in Loon op Zand transparant opstellen aangaande uw financiën. U heeft 24/7 toegang tot uw eigen omgeving waardoor u altijd inzage heeft in uw financiën.

Waarom een bewindvoerder bij Osté

Advocatenkantoor Osté is begonnen met het helpen van cliënten middels bewindvoering in Loon op Zand, omdat steeds meer personen bij ons langskwamen met de vraag of wij dit wilden doen.

Cliënten geven aan dat ze vertrouwen hebben in ons kantoor door onze jarenlange ervaring en de kwaliteitsmaatregelen die wij nemen om foutloos te werken.

Advocatenkantoor Osté realiseert zich dat het gaat om uw financiën. Om u gerust te stellen dat wij daar goede zorg voor dragen werken wij met de volgende diensten:

 • U heeft 24/7 inzage in uw financiën via uw eigen online omgeving;
 • Huisbezoek mogelijk (geen extra kosten);
 • Eens in de drie maanden nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek. Samen bespreken wij dan het bewind en uw dossier;
 • Geen telefonische spreekuren, vijf werkdagen per week kunt ons bereiken;
 • Advocaten ondersteunen bewindvoerders bij lastige vraagstukken.

mr. G.Konus Advocaat en Bewindvoerder

Bewindvoerder actief in Loon op Zand

Veel gestelde vragen over Bewindvoering?
Enkele vragen op een rij. Alles over Bewindvoering

 • Wat is bewindvoering?

  Personen die niet zelfstandig hun financiën kunnen beheren bijvoorbeeld door: lichamelijke en/of geestelijke klachten of door schulden/verkwisting.

  De maatregel bewindvoering is bedoeld om deze personen te beschermen. Bewindvoering is ook bekend als ‘bewind’ of ‘beschermingsbewind’.


 • Wat zijn de kosten van bewindvoering?

  De tarieven voor bewindvoering zijn vastgelegd in de Regeling Beloning Curatele, Bewindvoering en Mentorschap, vastgesteld door de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie.

  Bij een minimum inkomen vergoedt uw gemeente mogelijk de kosten voor bewindvoering middels 'bijzondere bijstand'.

  Uw bewindvoerder bij Advocatenkantoor Osté vraagt deze bijstand voor u aan bij de gemeente Loon op Zand.

 • Wat gebeurt er als het verzoek tot ‘bewindvoering’ is uitgesproken?

  De bewindvoerder zal binnen vier maanden een overzicht van uw financiën, een boedelomschrijving, naar de rechtbank sturen ter controle.

  Daarnaast zal de rechtbank ieder jaar om een nieuwe boedelomschrijving verzoeken zodat het bewind kan worden geëvalueerd aan de hand van: inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden.

  Dit heet een Rekening & Verantwoording en iedere bewindvoerder moet deze opstellen.

 • Wat is het uiteindelijke doel van bewindvoering?

  Het doel van het bewind is het streven naar een stabiele financiële situatie. Indien u schulden heeft zal er samen met u overleg plaats vinden hoe de schulden het beste kunnen worden opgelost en of toeleiding naar Schuldhulpverlening mogelijk is. Dit kan een schuldsaneringstraject, MSNP of WSNP traject zijn.

  Het uiteindelijke doel van bewindvoering is, indien mogelijk, een persoon compleet zelfstandig weer in de maatschappij mee te laten draaien, dit staat bekend als zelfredzaamheid.

  Dit is vaak van toepassing als de betreffende persoon te maken heeft met schulden. Bewindvoering zal vaak een langere periode aanhouden als een onderbewindgestelde te maken heeft met lichamelijk en/of geestelijke klachten.

Kom direct in actie, neem contact op met Osté | Oosterhout & Dongen

Heeft u een juridische uitdaging? Wij staan voor u klaar. Neem contact met ons op.

Kwaliteitsgarantie bewindvoering Loon op Zand

Sinds 1 januari 2014 zijn de nieuwe kwaliteitseisen voor bewindvoerders van toepassing. De kwaliteitseisers voor bewindvoering kunt u hier vinden.

Advocatenkantoor Osté beschikt over twee advocaten die ook benoemd zijn als volwaardig bewindvoerder. Zij zijn vijf dagen per week beschikbaar om zowel de bewindvoerders als cliënten te ondersteunen. Dit advies brengen wij niet in rekening en zien wij als een service behorende bij het bewind.

Mentorschap, curatele en bewindvoering

Naast bewindvoering behandelen wij ook verzoeken aangaande mentorschap, ondercuratelestelling en onderbewindstelling.

Daarnaast kunnen wij u bijstaan als een verzoek om toelating tot het WSNP-traject door de rechtbank is afgewezen. Wij kunnen dan namens u in beroep gaan bij het gerechtshof. Hetzelfde geldt indien het eerder op u van toepassing verklaarde WSNP-traject is beëindigd zonder dat de schone lei van toepassing wordt verklaard.

Indien u meer informatie over bewindvoering wilt kunt u hier contact met ons opnemen, ook vindt u veel informatie op de website van de Rechtspraak.

Voordelen van bewindvoering door Osté:

Geen wachttijden


Direct aan de slag met de bewindvoerders van Osté. Wij hechten veel waarde om clienten snel van dienst te zijn. Kom gemakkelijk met ons in contact via telefoon of via chat en plan eenvoudig en snel een intakegesprek.

Kwaliteit dienstverlening


Eenvoudig en gemakkelijk contact met een eigen bewindvoerder. Snelle en digitale communicatie via ons online platform.

Juridische kennis in huis


Binnen Advocatenkantoor Osté zijn er verschillende disciplinies onder één dak. Loopt je tegen een juridisch vraagstuk aan? Onze advocaten staan klaar om bij te springen.

Benieuwd hoe de bewindvoerders van Osté je kunnen helpen?
Kom vrijblijvend in contact of stel je vraag.

Terug gebeld worden?

 • Vakkundig en professioneel
 • Geen wachttijden
 • Juridische ondersteuning
 • Zeer klantgericht
 • Vrijblijvend informatie

Meer informatie over

Advocatenkantoor Osté

Over Advocaten kantoor Osté

Dienstverlening advocatenkantoor Osté

Meer over ons
Veel gestelde vragen

Uw financiën, onze professionele dienstverlening

Alles over bewindvoering
Budget beheer Loon op Zand

Wanneer u extra hulp en advies kunt gebruiken.

Over budgetbeheer