| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Schuldsanering

Wanneer u extra hulp en advies kunt gebruiken

Schuldsanering | Oosterhout

Indien u er zelf financieel niet meer uitkomt, kunt u een beroep doen op de schuldhulpverlening. Schuldhulpverlening is een traject waarin iemand met schulden hulp krijgt om zijn schulden af te kunnen lossen. Uw (beschermings-)bewindvoerder van Advocatenkantoor Osté kan samen met u een schuldhulpverleningstraject aanvragen.

Schuldsanering Oosterhout en West Brabant

Indien u er zelf financieel niet meer uitkomt, kunt u een beroep doen op de schuldhulpverlening. Schuldhulpverlening is een traject waarin iemand met schulden hulp krijg om zijn schulden af te kunnen lossen. Er is een onderscheid tussen schuldhulpverlening in het minnelijk traject (MSNP) en schuldhulpverlening via het wettelijke traject (WSNP).

Uw bewindvoerder bij Advocatenkantoor Osté kan samen met u een aanvraag indienen voor onderstaande trajecten

Minnelijk traject (MSNP)

Bij een minnelijk traject (MSNP) wordt er eerst gekeken naar de mogelijkheid om met alle schuldeisers een betalingsregeling te treffen over een periode van 36 maanden. Indien de schulden na deze periode nog niet volledig zijn afgelost, zal er finale kwijting worden aangevraagd voor het restant van de schulden. Dit kan met schuldbemiddeling of schuldsanering.

Schuldbemiddeling of schuldsanering

Bij schuldsanering verstrekt de gemeente een lening (saneringskrediet) waarmee alle schulden afgelost kunnen worden. De schuldenaar heeft dan enkel nog een schuld bij de gemeente. Bij schuldbemiddeling maakt de gemeente afspraken met de schuldeisers over de aflossing van de schulden.

Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP)

Lukt het niet om een regeling te kunnen treffen met alle schuldeisers? Dan zal er een aanvraag tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) worden ingediend. Zodra u bent toegelaten tot de WSNP, krijgt u een WSNP-bewindvoerder toegewezen. Niet te verwarren met een (beschermings)bewindvoerder. In tegenstelling tot een (beschermings)bewindvoerder, zal de WSNP-bewindvoerder niet uw budget gaan beheren.

De WSNP-bewindvoerder is er enkel voor uw schulden. De WSNP-bewindvoerder zal gedurende uw WSNP-traject controleren of er voldoende wordt gereserveerd voor de schuldeisers en of u zich aan alle voorwaarden en verplichtingen houdt. Tijdens dit traject blijft uw (beschermings)bewindvoerder van Advocatenkantoor Osté gewoon bij uw traject betrokken.

Kom direct in actie, neem contact op met Osté | Oosterhout & Dongen

Heeft u een juridische uitdaging? Wij staan voor u klaar. Neem contact met ons op.

Heeft u behoefte aan schuldhulpverlening? Onze bewindvoerders van advocatenkantoor Osté helpen u graag

Met onze ruime kennis en kunde zijn onze bewindvoerders geschikt om u bij te staan tijdens schuldhulpverlening. Tijdens deze trajecten is het raadzaam om een (beschermings-)bewindvoerder in de arm te nemen, daar deze bewindvoerder uw financiën beheert. Hij of zij zorgt voor een stabiele financiële situatie en kan samen met u een aanvraag indienen voor schuldhulpverlening. 

Uw (beschermings)bewindvoerder zal allereerst proberen uw dossier te stabiliseren en samen met u een complete schuldenlijst op te stellen. Zodra uw dossier compleet is, kan uw bewindvoerder samen met u een verzoek indienen voor schuldhulpverlening. 

Het maandelijkse aflossingsbedrag aan de schuldeisers wordt berekend via een 'Vrij Te Laten Bedrag' (VTLB) berekening. Uw bewindvoerder controleert maandelijks welk bedrag er afgedragen dient te worden aan de schuldeisers. 

Vanuit de twee vestigingen bedienen wij de hele regio West- tot Midden-Brabant, van Roosendaal, Bergen op Zoom en Breda tot Tilburg, Den Bosch, Waalwijk , Dordrecht, Drimmelen en Raamsdonksveer.

Voordelen van bewindvoering door Osté:

Geen wachttijden


Direct aan de slag met de bewindvoerders van Osté. Wij hechten veel waarde om clienten snel van dienst te zijn. Kom gemakkelijk met ons in contact via telefoon of via chat en plan eenvoudig en snel een intakegesprek.

Kwaliteit dienstverlening


Eenvoudig en gemakkelijk contact met een eigen bewindvoerder. Snelle en digitale communicatie via ons online platform.

Juridische kennis in huis


Binnen Advocatenkantoor Osté zijn er verschillende disciplinies onder één dak. Loopt je tegen een juridisch vraagstuk aan? Onze advocaten staan klaar om bij te springen.

Benieuwd hoe de bewindvoerders van Osté je kunnen helpen?
Kom vrijblijvend in contact of stel je vraag.

Vrijblijvend informatiegesprek? Vul het formulier in

  • Vakkundig en professioneel
  • Geen wachttijden
  • Juridische ondersteuning
  • Zeer klantgericht
  • Vrijblijvend informatie

Advocatenkantoor Osté | Oosterhout & Dongen

Sinds 1996 is Advocatenkantoor Osté gevestigd in West-Brabant. Door de jaren heen zijn er duizenden vraagstukken in behandeling genomen. Dat heeft eraan bijgedragen dat onze advocaten ervaren zijn en beschikken over de door u gevraagde kennis van zaken.

Het team van Advocatenkantoor Osté streeft ernaar om beschikbaar voor u te zijn. U kunt uw vraag vrijblijvend stellen via de chat op de website, telefoon, e-mail of gedurende het spreekuur. Samen met u wordt er gekeken naar wat uw mogelijkheden zijn.

Nieuws van advocatenkantoor Osté

Op 1 maart 2024 is de nieuwe Aanwijzing slachtoffers in het strafproces in werking getreden.

Op 1 maart 2024 is de nieuwe Aanwijzing slachtoffers in het strafproces in werking getreden. [...]

Vacature assistent bewindvoerder / student medewerker

Wij zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om samen met het huidige team te werken aan oplossingen voor onze [...]

Vacature Bewindvoering en Mentorschap

Advocatenkantoor Osté is per direct op zoek naar een nieuwe bewindvoerder en mentor. [...]

Tarieven Bewindvoering en Mentorschap 2024

Inmiddels zijn de tarieven voor Bewindvoering en Mentorschop 2024 bekend [...]

Percentage kinderalimentatie indexering 2024

Voor 2024 bedraagt het percentage van de indexering alimentatie 6,2%. Dit betekent dus dat het bedrag dat het afgelopen [...]

Formulier toestemming voor reizen met minderjarige kinderen naar het buitenland

In een eerder nieuwsbericht aangegeven voor het reizen met minderjarige kind(eren) naar het buitenland is toestemming [...]