| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin

Schuldsanering

Wanneer u extra hulp en advies kunt gebruiken.

Schuldsanering | Oosterhout

Indien u er zelf niet meer uitkomt, kunt u een beroep doen op de schuldhulpverlening. Schuldhulpverlening is een traject waarin iemand met schulden hulp krijgt om zijn schulden af te kunnen lossen. Uw (beschermings-)bewindvoerder van Advocatenkantoor Osté kan samen met u een schuldhulpverleningstraject aanvragen.

Schuldsanering Oosterhout en West Brabant

Indien u er zelf niet meer uitkomt, kunt u een beroep doen op de schuldhulpverlening. Schuldhulpverlening is een traject waarin iemand met schulden hulp krijg om zijn schulden af te kunnen lossen. Er is een onderscheid tussen schuldhulpverlening in het minnelijk traject (MSNP) en schuldhulpverlening via het wettelijke traject (WSNP - schuldsanering).

Uw bewindvoerder bij Advocatenkantoor Osté kan samen met u een aanvraag indienen voor onderstaande trajecten:

Minnelijk traject (MSNP)

Bij een minnelijk traject (MSNP) wordt er eerst gekeken naar de mogelijkheid om met alle schuldeisers een betalingsregeling te treffen over een periode van 36 maanden. Indien de schulden na deze periode nog niet volledig zijn afgelost, zal er finale kwijting worden aangevraagd voor het restant van de schulden. Dit kan met schuldbemiddeling of schuldsanering.

Schuldbemiddeling of schuldsanering

Bij schuldsanering verstrekt de gemeente een lening (saneringskrediet) waarmee alle schulden afgelost kunnen worden. De schuldenaar heeft dan enkel nog een schuld bij de gemeente. Bij schuldbemiddeling maakt de gemeente afspraken met de schuldeisers over de aflossing van de schulden.

Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP)

Lukt het niet om een regeling te kunnen treffen met alle schuldeisers? Dan zal er een aanvraag tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) worden ingediend. Zodra u bent toegelaten tot de WSNP, krijgt u een WSNP bewindvoerder toegewezen. Niet te verwarren met een (beschermings-) bewindvoerder. In tegenstelling tot een beschermingsbewindvoerder, zal de WSNP bewindvoerder niet uw budget gaan beheren.

De WSNP bewindvoerder is er enkel voor uw schulden. De WSNP bewindvoerder zal gedurende uw WSNP traject controleren of er voldoende wordt gereserveerd voor de schuldeisers en of u zich aan alle voorwaarden en verplichtingen houdt. Tijdens dit traject blijft uw (beschermings-)bewindvoerder van Advocatenkantoor Osté gewoon bij uw traject betrokken.

Kom direct in actie, neem contact op met Osté | Oosterhout & Dongen

Heeft u een juridische uitdaging? Wij staan voor u klaar. Neem contact met ons op.

Heeft u behoefte aan schuldhulpverlening? Onze bewindvoerders van advocatenkantoor Osté helpen u graag.

Met onze ruime kennis en kunde zijn onze bewindvoerders geschikt om u bij te staan tijdens schuldhulpverlening. Tijdens deze trajecten is het raadzaam om een (beschermings-)bewindvoerder in de arm te nemen, daar deze bewindvoerder uw financiën beheert. Hij of zij zorgt voor een stabiele financiële situatie en kan samen met u een aanvraag indienen voor schuldhulpverlening. 

Uw beschermingsbewindvoerder zal allereerst proberen uw dossier te stabiliseren en samen met u een complete schuldenlijst op te stellen. Zodra uw dossier compleet is, kan uw bewindvoerder samen met u een verzoek indienen voor schuldhulpverlening. 

Het maandelijkse aflossingsbedrag aan de schuldeisers wordt berekend via een 'Vrij Te Laten Bedrag' (VTLB) berekening. Uw bewindvoerder controleert maandelijks welk bedrag er afgedragen dient te worden aan de schuldeisers. 

Vanuit de twee vestigingen bedienen wij de hele regio West tot Midden-Brabant, van Roosendaal, Bergen op Zoom en Breda tot Tilburg, Den Bosch, Waalwijk , Dordrecht, Drimmelen en Raamsdonksveer.

Vrijblijvend informatiegesprek? Vul het formulier in.

  • Vakkundig en professioneel
  • Zeer klantgericht
  • Vrijblijvend informatie

Advocatenkantoor Osté | Oosterhout & Dongen

Sinds 1996 is Advocatenkantoor Osté gevestigd in West-Brabant. Door de jaren heen zijn er duizenden vraagstukken in behandeling genomen. Dat heeft eraan bijgedragen dat onze advocaten ervaren zijn en beschikken over de door u gevraagde kennis van zaken. 

Het team van Osté streeft ernaar om beschikbaar voor u te zijn. U kunt uw vraag vrijblijvend stellen via de chat op de website, telefoon, e-mail of gedurende het spreekuur. Samen met u wordt er gekeken naar wat uw mogelijkheden zijn.

Nieuws van advocatenkantoor Osté

Indexering alimentatie per 1 januari 2022

Het percentage waarmee de alimentatie met ingang van 1 januari 2022 wordt verhoogd, is bepaald op 1,9%. [...]

Openingstijden met de feestdagen 2021

Advocatenkantoor Osté is met de feestdagen op 24 december en 31 december 2021 vanaf 15.00 uur gesloten. [...]

Advocatenkantoren hoeven niet om 17.00 uur te sluiten

Volgens de nieuwe coronamaatregelen die zondag 28 november 2021 zijn ingegaan, hoeven advocatenkantoren niet om 17.00 [...]

Beroep Horus over in eigen beheer nemen bewindvoering gegrond verklaard

Er was een geschil tussen Horus (branchevereniging voor wettelijk vertegenwoordigers, zoals bewindvoerders) en de [...]

Woning in de gemeenschap

In de jurisprudentie en literatuur wordt er verschillend over gedacht of een kort geding de optie geeft voor snelle [...]

DNA-afname bij een strafbaar feit

Indien u in aanraking komt met politie en justitie kan de officier van justitie in het arrondissement waarin de [...]