| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Slachtofferrecht

Advocaten die zich inzetten voor slachtoffers

De advocaten van Osté over slachtofferrecht

​Als slachtoffer van een misdrijf heeft u in Nederland diverse rechten binnen het strafproces, zoals het informatierecht om als slachtoffer geïnformeerd te worden over de voortgang en de uitkomst van de strafzaak. U kunt verzoeken om een gesprek met de officier van justitie en u kunt bijvoorbeeld een klaagschrift voor niet-vervolging indienen in het geval dat een strafzaak wordt geseponeerd.

Slachtofferrecht in omgeving Oosterhout & West-Brabant

Slachtofferhulp Nederland kan slachtoffers emotionele hulp aanbieden, alsmede slachtoffers helpen bij het vorderen van eenvoudig vast te stellen schade en slachtoffers ondersteunen op zitting. In strafzaken waarbij een slachtoffer complexe schade heeft opgelopen is het verstandig om een advocaat in te schakelen die is gespecialiseerd in het slachtofferrecht.

U kunt vrijblijvend contact opnemen met het kantoor om uw vraagstuk aan ons voor te leggen. Een advocaat zal u dan te woord staan.

Als slachtoffer van een misdrijf heeft u in Nederland diverse rechten binnen het strafproces, zoals het informatierecht om als slachtoffer geïnformeerd te worden over de voortgang en uitkomst van de strafzaak. U kunt verzoeken om een gesprek met de officier van justitie en u kunt bijvoorbeeld een klaagschrift voor niet-vervolging indienen in het geval een strafzaak wordt geseponeerd. U kunt als slachtoffer ook een schadevergoeding claimen van de dader in het strafproces, alsmede gebruik maken van uw spreekrecht. Met name de mogelijkheden van het claimen van een schadevergoeding binnen het strafproces en het gebruik maken van het spreekrecht als slachtoffer zijn de afgelopen jaren veelvuldig toegenomen. Slachtoffers hebben binnen het strafrecht de afgelopen jaren ook de nodige media aandacht gekregen.  

Slachtofferhulp Nederland kan slachtoffers emotionele hulp aanbieden, alsmede slachtoffers helpen bij het vorderen van eenvoudig vast te stellen schade en slachtoffers ondersteunen op zitting. In strafzaken waarbij een slachtoffer complexe schade heeft opgelopen, is het verstandig om een advocaat in te schakelen die is gespecialiseerd in slachtofferrecht, zodat deze complexe schade goed in kaart kan worden gebracht en goed onderbouwd in de strafzaak aan de rechter(s) kan worden voorgelegd. Denk daarbij aan schade zoals bijvoorbeeld verlies van arbeidscapaciteit en immateriële schade ter vergoeding van de geleden en thans nog te lijden pijn en/of angst. Een advocaat gespecialiseerd in het slachtofferrecht kan tevens samen met u een tekst opmaken ter omschrijving van de gevolgen van een strafzaak voor u (opstellen van een slachtofferverklaring) alsook namens u als slachtoffer het woord voeren op de strafzitting (spreekrecht).  

Bij Advocatenkantoor Osté is een in het slachtofferrecht gespecialiseerde advocaat werkzaam. Voor meer informatie over slachtofferrecht kunt u contact opnemen met mr. Pepijn Doorakkers.

Voorbeelden van werkzaamheden binnen het slachtofferrecht

Bijstand ter zitting
  • Het opstellen van een slachtofferverklaring;
  • Het indienen van een vordering benadeelde partij.

Kom direct in actie, neem contact op met Osté | Oosterhout & Dongen

Heeft u een juridische uitdaging? Wij staan voor u klaar. Neem contact met ons op.

Advocatenkantoor Osté | Oosterhout en Dongen

Sinds 1996 is Advocatenkantoor Osté gevestigd in West-Brabant. Door de jaren heen zijn er duizenden vraagstukken in behandeling genomen. Dat heeft eraan bijgedragen dat onze advocaten ervaren zijn en beschikken over de door u gevraagde kennis van zaken.

Het team van Advocatenkantoor Osté streeft ernaar om beschikbaar voor u te zijn. U kunt uw vraag vrijblijvend stellen via de chat op de website, telefoon, e-mail of gedurende het spreekuur. Samen met u wordt er gekeken naar wat uw mogelijkheden zijn.


Kennismaking plannen? Vul het formulier in

Informatie aanvraag

Advocatenkantoor Osté is gevestigd in Oosterhout en Dongen, vanuit hier bieden wij rechtsbijstand, beschermingsbewind en budgetbeheer aan.

  • Vakkundig en professioneel
  • Zeer klantgericht
  • Vrijblijvend informatie

Advocaten & Bewindvoering in Noord-Brabant

Wij kunnen u helpen met rechtsbijstand, bewindvoering, mentorschap en budgetbeheer.

Rechtsgebieden

Advocatenkantoor Osté beoefent de algemene rechtspraktijk. Benieuwd welke rechtsgebieden ons team behandelt?

Alle rechtsgebieden
Bewindvoering

Samen werken aan een financieel stabiele situatie. Advocatenkantoor Osté kan u hierbij helpen. Laat u vrijblijvend informeren.

Meer over bewindvoering Meer over bewindvoering
Praktijk

Vanuit vestigingen in Oosterhout en Dongen kan Advocatenkantoor Osté uw vragen in behandeling nemen. Meer weten over ons team?

Meer over Osté

Nieuws van advocatenkantoor Osté

Op 1 maart 2024 is de nieuwe Aanwijzing slachtoffers in het strafproces in werking getreden.

Op 1 maart 2024 is de nieuwe Aanwijzing slachtoffers in het strafproces in werking getreden. [...]

Vacature assistent bewindvoerder / student medewerker

Wij zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om samen met het huidige team te werken aan oplossingen voor onze [...]

Vacature Bewindvoering en Mentorschap

Advocatenkantoor Osté is per direct op zoek naar een nieuwe bewindvoerder en mentor. [...]

Tarieven Bewindvoering en Mentorschap 2024

Inmiddels zijn de tarieven voor Bewindvoering en Mentorschop 2024 bekend [...]

Percentage kinderalimentatie indexering 2024

Voor 2024 bedraagt het percentage van de indexering alimentatie 6,2%. Dit betekent dus dat het bedrag dat het afgelopen [...]

Formulier toestemming voor reizen met minderjarige kinderen naar het buitenland

In een eerder nieuwsbericht aangegeven voor het reizen met minderjarige kind(eren) naar het buitenland is toestemming [...]