| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Mentorschap

Mentorschap Oosterhout. Transparantie gedurende het gehele traject.

Wat betekend mentorschap?

Advocatenkantoor Osté heeft strategische partnerschappen met verschillende mentorkantoren. Onze partners staan u op de volgende gebieden bij: uw persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. U wordt hierbij uiteraard nauw betrokken, het gaat immers om u.

Waarom een mentor bij een advocatenkantoor?

Advocatenkantoor Osté is begonnen met het helpen van cliënten via bewindvoering naast juridische dienstverlening. Omdat steeds meer personen bij ons langskwamen met de vraag of wij ook mentorschap wilden doen, zijn wij dit als kantoor ook gaan doen door middel van strategische samenwerkingen met mentorkantoren.

Cliënten geven aan dat ze vertrouwen hebben in ons kantoor door onze jarenlange ervaring en de kwaliteitsmaatregelen die wij nemen om foutloos te werken.

Advocatenkantoor Osté realiseert zich dat het gaat om uw welzijn. Om u gerust te stellen dat wij daar goede zorg voor dragen, werken wij met de volgende diensten:

 • Uw mentor is ook bij noodsituaties bereikbaar om direct te kunnen optreden indien vereist;
 • Huisbezoek is onderdeel van de dienstverlening;
 • Op regelmatige basis vindt er een persoonlijk gesprek plaats. Samen bespreken wij dan de beste zorg voor u;
 • Advocaten ondersteunen de mentor bij lastige vraagstukken.

Kom direct in actie, neem contact op met Osté | Oosterhout & Dongen

Heeft u een juridische uitdaging? Wij staan voor u klaar. Neem contact met ons op.

H. Sips Bewindvoerder en mentor

Meer informatie over mentorschap van Advocatenkantoor Osté? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Veel gestelde vragen over Mentorschap?
Enkele vragen op een rij. Alles over Mentorschap

 • Wat is mentorschap / wat doet een mentor?

  Personen die niet zelfstandig voor verzorging, verpleging en/of behandeling kunnen zorgen, ontzorgen wij door de juiste zorg en ondersteuning dan wel verpleging te regelen. De maatregel mentorschap is bedoeld om mensen te ontzorgen, die daartoe zelf niet of minder goed in staat zijn om dit voor zichzelf te organiseren en te regelen.

 • Wat kost mentorschap?

  De tarieven voor mentorschap zijn vastgelegd in de Regeling Beloning Curatele, Bewindvoering en Mentorschap, vastgesteld door de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Bij een minimum inkomen vergoedt uw gemeente mogelijk de kosten voor mentorschap middels bijzondere bijstand. Advocatenkantoor Osté vraagt deze bijstand voor u aan in uw gemeente.

 • Hoe wordt een mentorschap uitgesproken?

  Na een gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis zal de mentor enkele documenten met u opstellen en opsturen naar de rechtbank. In deze documenten worden verschillende vragen beantwoord, onder andere waarom u, of een familie lid, het nodig vindt om onder mentorschap gesteld te worden. Nadat de rechtbank deze ontvangen heeft, zullen zij dit verzoek in behandeling nemen. Het is mogelijk dat hiervoor een zitting wordt gepland.

 • Wat wordt er van u verwacht tijdens de zitting?

  Veel mensen brengen tijdens de zitting het eerste bezoek ooit aan de rechtbank. U hoeft zich echter geen zorgen te maken; wij zullen samen met u bij de zitting aanwezig zijn. Tijdens een zitting zijn de volgende personen aanwezig: de rechter, de griffier, uzelf, eventueel een verzoeker (indien u het verzoek tot mentorschap niet zelf heeft verzocht) en wij (als beoogd mentor). Het is geen enkel probleem als u iemand ter ondersteuning wilt meebrengen.

 • Wat gebeurt er als het verzoek tot mentorschap is uitgesproken?

  De mentor zal na benoeming met u contact opnemen en de volgende zaken gaan regelen en opzetten:

  • regelen van de zorg met zorgverleners en behandelaars;
  • persoonlijk contact onderhouden met u;
  • u ondersteunen of vertegenwoordigen tijdens gesprekken met zorgverleners, behandelaars of instellingen en erop toezien dat zij zich aan hun afspraken houden;
  • in actie komen als u niet de zorg krijgt die u nodig heeft;
  • ingrijpen als een situatie niet goed is voor u en u niet kunt overzien welke stappen te ondernemen.


 • Hoe lang zal de maatregel mentorschap duren?

  Mentorschap wordt door de rechtbank uitgesproken voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd, dit is compleet afhankelijk van uw situatie.

 • Wat is het uiteindelijke doel van mentorschap?

  Het doel van het mentorschap is u te ontzorgen en te komen tot een optimale ondersteuning op het gebied van verzorging, verpleging en behandeling.

  Het uiteindelijke doel van mentorschap is om een optimale kwaliteit van leven te realiseren op de korte en langere termijn.


 • Extra informatie

  Wanneer uw vragen over mentorschap nog onbeantwoord zijn dan kunt u op de pagina Alles over mentorschap extra informatie vinden. Of u kunt vrijblijvend contact opnemen met de mentor van Osté.

  De mentor van advocatenkantoor Osté is actief in de volgende steden: Bewindvoering 's Hertogenbosch, Bewindvoering Bergen op Zoom, Bewindvoering Breda, Bewindvoering Dordrecht, Bewindvoering Drimmelen, Bewindvoering Oosterhout, Bewindvoering Raamsdonksveer, Bewindvoering Roosendaal, Bewindvoering Tilburg en Bewindvoering Waalwijk.

Voordelen van bewindvoering door Osté:

Geen wachttijden


Direct aan de slag met de bewindvoerders van Osté. Wij hechten veel waarde om clienten snel van dienst te zijn. Kom gemakkelijk met ons in contact via telefoon of via chat en plan eenvoudig en snel een intakegesprek.

Kwaliteit dienstverlening


Eenvoudig en gemakkelijk contact met een eigen bewindvoerder. Snelle en digitale communicatie via ons online platform.

Juridische kennis in huis


Binnen Advocatenkantoor Osté zijn er verschillende disciplinies onder één dak. Loopt je tegen een juridisch vraagstuk aan? Onze advocaten staan klaar om bij te springen.

Benieuwd hoe de bewindvoerders van Osté je kunnen helpen?
Kom vrijblijvend in contact of stel je vraag.

Introductie afspraak plannen?

Kennismaking

Advocatenkantoor Osté wil zich als uw bewindvoerder transparant opstellen aangaande uw financiën. U heeft 24/7 toegang tot uw eigen omgeving waardoor u altijd inzage heeft in uw financiën.

 • Vakkundig en professioneel
 • Zeer klantgericht
 • Vrijblijvend informatie

Kwaliteitsgarantie

Sinds 1 januari 2014 zijn de nieuwe kwaliteitseisen voor mentoren van toepassing. De kwaliteitseisen voor mentorschap kunt u hier vinden.

Advocatenkantoor Osté beschikt over vier advocaten. Zij zijn vijf dagen per week beschikbaar om zowel de bewindvoerders, mentor als cliënten te ondersteunen. Dit advies brengen wij niet in rekening en zien wij als een service behorende bij het mentorschap.

Mentorschap, curatele en bewindvoering

Naast bewindvoering behandelen wij ook verzoeken aangaande mentorschap, ondercuratelestelling en onderbewindstelling.

Daarnaast kunnen wij u bijstaan als een verzoek om toelating tot het WSNP-traject door de rechtbank is afgewezen. Wij kunnen dan namens u in beroep gaan bij het gerechtshof. Hetzelfde geldt indien het eerder op u van toepassing verklaarde WSNP-traject is beëindigd zonder dat de schone lei van toepassing wordt verklaard.

Indien u meer informatie over bewindvoering wilt kunt u hier contact met ons opnemen, ook vindt u veel informatie op de website van de Rechtspraak.

Advocatenkantoor Osté | Oosterhout en Dongen

Sinds 1996 is Advocatenkantoor Osté gevestigd in West-Brabant. Door de jaren heen zijn er duizenden vraagstukken in behandeling genomen. Dat heeft eraan bijgedragen dat onze advocaten ervaren zijn en beschikken over de door u gevraagde kennis van zaken.

Het team van Advocatenkantoor Osté streeft ernaar om beschikbaar voor u te zijn. U kunt uw vraag vrijblijvend stellen via de chat op de website, telefoon, e-mail of gedurende het spreekuur. Samen met u wordt er gekeken naar wat uw mogelijkheden zijn. Lees meer over de rechtsgebieden waar Osté actief is.

Vanuit de twee vestigingen bedienen wij de hele regio West- tot Midden-Brabant, van Roosendaal, Bergen op Zoom en Breda tot Tilburg, Den Bosch, Waalwijk , Dordrecht, Drimmelen en Raamsdonksveer.

bewindvoerders van Osté zijn actief in de volgende gebieden: