| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Bewindvoering

Bewindvoerder Oosterhout. Transparantie gedurende het gehele traject.

Wat doen wij als uw bewindvoerder?

Advocatenkantoor Osté wil zich als uw bewindvoerder transparant opstellen aangaande uw financiën. U heeft 24/7 toegang tot uw eigen omgeving waardoor u altijd inzage heeft in uw financiën.

Waarom een bewindvoerder bij een advocatenkantoor?

Advocatenkantoor Osté is begonnen met het helpen van cliënten via bewindvoering naast juridische dienstverlening, omdat steeds meer personen bij ons vroegen dit te doen.

Cliënten geven aan dat ze vertrouwen hebben in ons kantoor door onze jarenlange ervaring en de kwaliteitsmaatregelen die wij nemen om foutloos te werken.

Advocatenkantoor Osté realiseert zich dat het gaat om uw financiën. Om u gerust te stellen dat wij daar goede zorg voor dragen, werken wij met de volgende diensten:

 • U heeft 24/7 inzage in uw financiën via uw eigen online omgeving;
 • Huisbezoek mogelijk (geen extra kosten);
 • Advocaten ondersteunen bewindvoerders bij lastige vraagstukken.


Kom direct in actie, neem contact op met Osté | Oosterhout & Dongen

Heeft u een juridische uitdaging? Wij staan voor u klaar. Neem contact met ons op.

mr. G.Konus Advocaat en Bewindvoerder

Meer informatie over bewindvoering van Osté? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Veel gestelde vragen over Bewindvoering?
Enkele vragen op een rij. Alles over Bewindvoering

 • Wat is bewindvoering / wat doet een bewindvoerder?

  Personen die niet zelfstandig hun financiën kunnen beheren bijvoorbeeld door: lichamelijke en/of geestelijke klachten of door schulden/verkwisting. De maatregel bewindvoering is bedoeld om deze personen te beschermen. Bewindvoering is ook bekend als ‘bewind’ of ‘beschermingsbewind’.

 • Wat kost bewindvoering?

  De tarieven voor bewindvoering zijn vastgelegd in de Regeling Beloning Curatele, Bewindvoering en Mentorschap, vastgesteld door de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Bij een minimum inkomen vergoedt uw gemeente mogelijk de kosten voor bewindvoering middels bijzondere bijstand. Advocatenkantoor Osté vraagt deze bijstand voor u aan in uw gemeente.

 • Hoe wordt een bewind uitgesproken?

  Na een gesprek bij ons op kantoor zal de bewindvoerder enkele documenten met u opstellen en opsturen naar de rechtbank. In deze documenten worden verschillende vragen beantwoord, onder andere waarom u, of een familielid, het nodig vindt om onder bewind gesteld te worden. Nadat de rechtbank deze ontvangen heeft, zal zij dit verzoek in behandeling nemen. Het is mogelijk dat hiervoor een zitting wordt gepland.

 • Wat wordt er van u verwacht tijdens de zitting?

  Veel mensen brengen tijdens de zitting het eerste bezoek ooit aan de rechtbank. U hoeft zich echter geen zorgen te maken; wij zullen samen met u bij de zitting aanwezig zijn. Tijdens een zitting zijn de volgende personen aanwezig: de rechter, de griffier, uzelf, eventueel een verzoeker (indien u het verzoek tot bewindvoering niet zelf heeft verzocht) en wij (als beoogd bewindvoerder). Het is geen enkel probleem als u iemand ter ondersteuning wilt meebrengen.

 • Wat gebeurt er als het verzoek tot bewindvoering is uitgesproken?

  De bewindvoerder zal binnen vier maanden een overzicht van uw financiën, een boedelomschrijving, naar de rechtbank sturen ter controle. Daarnaast zal de rechtbank ieder jaar om een nieuwe boedelomschrijving verzoeken, zodat het bewind kan worden geëvalueerd aan de hand van: inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden. Dit heet een Rekening & Verantwoording en iedere bewindvoerder moet deze opstellen.

 • Hoe lang zal de maatregel bewindvoering duren?

  Bewindvoering wordt door de rechtbank uitgesproken voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd. Dit is compleet afhankelijk van uw situatie.

 • Wat is het uiteindelijke doel van bewindvoering?

  Het doel van het bewind is het streven naar een stabiele financiële situatie. Indien u schulden heeft, zal er samen met u overleg plaatsvinden hoe de schulden het beste kunnen worden opgelost en/of toeleiding naar Schuldhulpverlening mogelijk is. Dit kan een schuldsaneringstraject, MSNP- of WSNP-traject zijn.

  Het uiteindelijke doel van bewindvoering is, indien mogelijk, een persoon compleet zelfstandig weer in de maatschappij mee te laten draaien. Dit staat bekend als zelfredzaamheid.

  Dit is vaak van toepassing als de betreffende persoon te maken heeft met schulden. Bewindvoering zal vaak een langere periode aanhouden als een onderbewindgestelde te maken heeft met lichamelijk en/of geestelijke klachten.

 • Extra informatie

  Bewindvoering Drimmelen Wanneer uw vragen over bewindvoering nog onbeantwoord zijn, dan kunt u op de pagina Alles over bewindvoering extra informatie vinden. Of u kunt vrijblijvend contact opnemen met de bewindvoerders van Advocatenkantoor Osté.

  De bewindvoerders van Advocatenkantoor Osté zijn actief in de volgende steden: Bewindvoering 's Hertogenbosch, Bewindvoering Bergen op Zoom, Bewindvoering Breda, Bewindvoering Dordrecht, Bewindvoering Drimmelen, Bewindvoering Oosterhout, Bewindvoering Raamsdonksveer, Bewindvoering Roosendaal, Bewindvoering Tilburg en Bewindvoering Waalwijk.

Voordelen van bewindvoering door Osté:

Geen wachttijden


Direct aan de slag met de bewindvoerders van Osté. Wij hechten veel waarde om clienten snel van dienst te zijn. Kom gemakkelijk met ons in contact via telefoon of via chat en plan eenvoudig en snel een intakegesprek.

Kwaliteit dienstverlening


Eenvoudig en gemakkelijk contact met een eigen bewindvoerder. Snelle en digitale communicatie via ons online platform.

Juridische kennis in huis


Binnen Advocatenkantoor Osté zijn er verschillende disciplinies onder één dak. Loopt je tegen een juridisch vraagstuk aan? Onze advocaten staan klaar om bij te springen.

Benieuwd hoe de bewindvoerders van Osté je kunnen helpen?
Kom vrijblijvend in contact of stel je vraag.

Introductie afspraak plannen?

Kennismaking

Advocatenkantoor Osté wil zich als uw bewindvoerder transparant opstellen aangaande uw financiën. U heeft 24/7 toegang tot uw eigen omgeving waardoor u altijd inzage heeft in uw financiën.

 • Vakkundig en professioneel
 • Zeer klantgericht
 • Vrijblijvend informatie

Kwaliteitsgarantie

Sinds 1 januari 2014 zijn de nieuwe kwaliteitseisen voor bewindvoerders van toepassing. De kwaliteitseisen voor bewindvoering kunt u hier vinden.

Advocatenkantoor Osté beschikt over vier advocaten die ook benoemd zijn als volwaardig bewindvoerder. Zij zijn vijf dagen per week beschikbaar om zowel de bewindvoerders als cliënten te ondersteunen. Dit advies brengen wij niet in rekening en zien wij als een service behorende bij het bewind.

Mentorschap, curatele en bewindvoering

Naast bewindvoering behandelen wij ook verzoeken aangaande mentorschap, ondercuratelestelling en onderbewindstelling.

Daarnaast kunnen wij u bijstaan als een verzoek om toelating tot het WSNP-traject door de rechtbank is afgewezen. Wij kunnen dan namens u in beroep gaan bij het gerechtshof. Hetzelfde geldt indien het eerder op u van toepassing verklaarde WSNP-traject is beëindigd zonder dat de schone lei van toepassing wordt verklaard.

Indien u meer informatie over bewindvoering wilt kunt u hier contact met ons opnemen. Ook vindt u veel informatie op de website van de Rechtspraak.

Advocatenkantoor Osté | Oosterhout en Dongen

Sinds 1996 is Advocatenkantoor Osté gevestigd in West-Brabant. Door de jaren heen zijn er duizenden vraagstukken in behandeling genomen. Dat heeft eraan bijgedragen dat onze advocaten ervaren zijn en beschikken over de door u gevraagde kennis van zaken.

Het team van Advocatenkantoor Osté streeft ernaar om beschikbaar voor u te zijn. U kunt uw vraag vrijblijvend stellen via de chat op de website, telefoon, e-mail of gedurende het spreekuur. Samen met u wordt er gekeken naar wat uw mogelijkheden zijn. Lees meer over de rechtsgebieden waar Osté actief is.

Vanuit de twee vestigingen bedienen wij de hele regio West- tot Midden-Brabant, van Roosendaal, Bergen op Zoom en Breda tot Tilburg, Den Bosch, Waalwijk , Dordrecht, Drimmelen en Raamsdonksveer.

bewindvoerders van Osté zijn actief in de volgende gebieden: