| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

De zieke werknemer

De procedure in het kort

De zieke werknemer

Ziek zijn is al lastig genoeg, zeker als de werkgever stelt dat u niet ziek bent of dat er sprake is van ziekte maar dat over de rest inzetbaarheid al of niet in een re-integratie traject, discussie is.

De procedure bij ziek zijn is dat de werkgever zo nodig de zieke werknemer naar de bedrijfsarts stuurt. De bedrijfsarts stelt dan zijn rapportage op, dat als input wordt gebruikt voor bijvoorbeeld een re-integratieplan. Wat nu als u als werknemer het niet eens bent met de rapportage. U kunt dan aan de bedrijfsarts opgeven dat u dan een second opinion wenst. De kosten van een second opinion zijn voor rekening van de werkgever. Indien het tweede rapport niet de uitkomst geeft die u had voorzien, kunt u de publicatie tegenhouden. De eerste rapportage blijft dan wel overeind.

U kunt ook als werknemer een deskundigenoordeel vragen aan het UWV. Aan dit oordeel zijn wel kosten verbonden voor de werknemer.

Afhankelijk van de situatie zou de werkgever nog een loonstop kunnen invoeren.   Al met al genoeg onzekerheden waar u wellicht ondersteuning in wenst. Als u hierover vragen heeft kunt u altijd met een van onze advocaten contact opnemen. Wij staan u graag ter wille.

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté