| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Gefinancierde rechtsbijstand 2020

Ook in 2020 staat Advocatenkantoor Osté u weer graag op toevoegingsbasis bij

Gefinancierde rechtsbijstand 2020

Ook in 2020 staan de advocaten van Advocatenkantoor Osté u weer graag op basis van gefinancierde rechtsbijstand, in de volksmond beter bekend als 'pro deo', bij, indien u hiervoor in aanmerking komt. U hoeft dan enkel een eigen bijdrage aan ons te voldoen.

Als u recht heeft op een tegemoetkoming in de advocaatkosten geldt: hoe hoger uw inkomen is, hoe hoger uw eigen bijdrage is, dus hoe meer u zelf moet betalen. Daarnaast worden voorwaarden gesteld aan de hoogte van het inkomen en het vermogen. Bij de beoordeling van uw aanvraag om een bijdrage in de kosten, gaat de Raad voor Rechtsbijstand, die gaat over de toekenning van een toevoeging, uit van uw inkomen en vermogen van twee jaar vóór het huidige jaar. Dit wordt het peiljaar genoemd. De gegevens krijg de Raad van de Belastingdienst. Doet u geen aangifte? Dan gaat de Raad uit van uw belastbaar inkomen. Eventueel kan peiljaarverlegging naar dit jaar worden verzocht, indien uw inkomen en/of vermogen is gedaald. Zit u in de wettelijke schuldsanering of heeft u te maken met een faillissement? Vul dan bij uw aanvraag voor gesubsidieerde rechtsbijstand de passende eigen verklaring in. Mogelijk hoeft u dan alleen de laagste eigen bijdrage te betalen. In geval van echtscheiding wordt overigens in principe niet uitgegaan van de gehuwdennorm, in verband met tegengestelde belangen.

Voor de hoogte van de eigen bijdrage en voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand: https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen

Mocht u nadere vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen via de telefoon, via de mail of via onze chatfunctie.

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté