| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin

Nieuwe huwelijksregels 2018

Vanaf 1 januari 2018 zijn er nieuwe huwelijksregels en trouwt men niet meer standaard in algehele gemeenschap van goederen, maar in beperkte gemeenschap van goederen.

Nieuwe huwelijksregels 2018

In 2018 is het nog steeds mogelijk om te trouwen op basis van huwelijkse voorwaarden. Echter, vanaf 1 januari 2018 zijn er nieuwe huwelijksregels en trouwt men niet meer standaard in algehele gemeenschap van goederen, maar in beperkte gemeenschap van goederen. Hierdoor zijn er aantal belangrijke punten die zijn gewijzigd waarvan wij u op de hoogte wensen te stellen. Indien u er voor kiest om in beperkte gemeenschap van goederen te trouwen dient u o.a. rekening te houden met onderstaande gevolgen.

De bezittingen en schulden die partners voor het huwelijk hebben worden niet meer verdeeld. Indien men dus voor het huwelijk een studieschuld had en/of een kostbare sportauto dan vallen deze bestanddelen niet meer in de huwelijkse gemeenschap en hoeven deze bestanddelen bij een echtscheiding niet meer te worden verdeeld en komen toe aan degene die deze voor het huwelijk had. 

Erfenissen en/of schenkingen die worden ontvangen voor of tijdens het huwelijk vallen buiten de gemeenschap en dienen bij een echtscheiding ook niet te worden verdeeld.

Schulden van voor het huwelijk hoeven niet bij helften voor rekening te worden genomen door partijen. Schuldeisers kunnen wel beslag leggen op de helft van de gezamenlijke bezittingen.

Indien een van de partijen voor het huwelijk een eigen bedrijf heeft dan hoeft de waarde bij een echtscheiding niet te worden verdeeld. Dit geldt wel als partijen gedurende het huwelijk samen een bedrijf opstarten.

Het is belangrijk dat gedurende het huwelijk in beperkte gemeenschap een goede administratie door partners wordt bijgehouden, zodat hij een echtscheiding kan worden aangetoond door partijen welke bezittingen en/of schulden zij hebben aangebracht voor het huwelijk en welke bezittingen en/of schulden zij gezamenlijk hebben verworven gedurende hun huwelijk in beperkte gemeenschap.

Neem vrijblijvend contact met ons op via 0162 46 66 26 of per mail via p.doorakkers@advocatenkantooroste.nl

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté