| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Omgangsregeling en Corona

Welke gevolgen heeft Corona op de omgangsregeling?

Omgangsregeling en Corona

We hebben nu al weer enige tijd te maken met Corona. De vraag die wij dan regelmatig horen, is Corona van invloed op de omgangsregeling.

Het uitgangspunt is dat de zorgregeling zoals die is vastgesteld door de rechtbank of gerechtshof gewoon nageleefd dient te worden. Alleen als de regeling niet meer in het belang van het kind of kinderen zou zijn, kan de regeling worden aangepast.
Ook al zitten de kinderen niet meer in dezelfde woonomgeving, verblijven bij vader of moeder dan geldt de afstand regeling van 1,5 meter niet voor gezinsleden. Kortom, de kinderen die bijvoorbeeld verblijven bij moeder en in het weekend naar vader gaan, kunnen dus gewoon komen naar de andere ouder. De kinderen maken namelijk zowel deel uit van het gezin van de vader als de moeder. Enkel als er sprake zou zijn van symptomen van Corona zou dit anders kunnen zijn.

Mocht u over dit onderwerp vragen hebben, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen en kunnen we samen bekijken hoe we u kunnen helpen, zodat in deze bijzondere tijden de zorgregeling gewoon kan blijven doorlopen.

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté