| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Raadsonderzoek: de stand van zaken

Raad voor de kinderbescherming publiceert de gemiddelde landelijke wachttijden voor onderzoek

Raadsonderzoek: de stand van zaken

Vanaf 1 januari 2019 publiceert de Raad voor de Kinderbescherming de gemiddelde landelijke wachttijden voor onderzoek op haar website. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de gemiddelde wachttijd in beschermingsonderzoeken, G&O-zaken, adoptie, straf en schoolverzuim. Doel is om inzicht te geven in de wachttijd tussen het moment dat de RvdK een verzoek tot onderzoek ontvangt (en daarmee gestart kan worden) en de feitelijke start van het onderzoek.

De werkzaamheden van de RvdK variëren van een advies bij een strafzaak of een scheiding tot onderzoek bij ernstige opvoedingsproblematiek. Als de veiligheid van een kind in het geding is, gaat de RvdK uiteraard direct aan de slag. In alle andere gevallen maakt de RvdK de afweging welke zaak als eerste een oplossing vereist. Daarbij kijkt de RvdK onder meer naar de inhoud en de timing van een zaak. Bij strafzaken bijvoorbeeld is het van belang om de start van het onderzoek af te stemmen op het moment van de zitting van de rechtbank. Bij opvoedingsproblematiek gaat de al eerder gestarte hulpverlening gewoon door in afwachting van de start van het onderzoek van de RvdK.

Op de website van de RvdK treft u de gegevens omtrent de verschillende wachttijden van de onderzoeken. Ook worden hier belangrijke vragen beantwoord. Een en ander treft u aan via de volgende link: https://www.kinderbescherming.nl/over-ons/ons-onderzoek-feiten-en-cijfers/raadsonderzoek-stand-van-zaken/januari-2019

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté