| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Schadevergoeding claimen als slachtoffer in het strafproces

Schadevergoeding claimen als slachtoffer in het strafproces

Schadevergoeding claimen als slachtoffer in het strafproces

U kunt zich als slachtoffer voegen als benadeelde in het strafproces via een voegingsformulier, waarbij u zowel materiële als immateriële schade kunt vorderen in de strafzaak van de verdachte. U kunt ervoor kiezen om het voegingsformulier zelf in te vullen en deze in te dienen bij de rechtbank. Het is dan belangrijk dat u uw schade goed onderbouwt door middel van het overleggen van bonnen, dan wel andere bewijsstukken waaruit exact blijkt wat uw schade is. Het is daarbij belangrijk dat de schade een direct gevolg is van het strafbare feit dat jegens u is gepleegd.

Indien het u niet zelf lukt om het voegingsformulier in te vullen dan u zich laten bijstaan door het Slachtofferloket. Zij helpen u dan uw schade in kaart te brengen, het voegingsformulier in te vullen en te onderbouwen met mogelijke bewijsstukken. In enkele gevallen kunnen zij u ook bijstaan op de strafzitting.

Voor de meer complexere schades is het verstandig om zich te wenden tot een advocaat die gespecialiseerd is in het slachtofferrecht. Immers, het voegingsformulier biedt dan te weinig mogelijkheden om uw totale schade te kunnen vorderen. U moet dan denken aan bijvoorbeeld complexe vraagstukken zoals inkomensschade, letselschade, etc. Een advocaat kan dan voor u deze complexe berekeningen maken om de totale schade ten gevolge van het strafbaar feit in kaart te brengen.

Indien u nadere informatie wenst over dit onderwerp of bijstand wenst van een gespecialiseerd advocaat in het slachtofferrecht kunt u contact opnemen met mr. P. Doorakkers op het nummer 0162-466626.

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté