| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Schuldenwijzer

Snel en eenvoudig inzicht in uw schuldenpositie

Schuldenwijzer

Sinds oktober 2019 is het mogelijk dat burgers snel en eenvoudig inzicht krijgen in actuele informatie met betrekking tot zijn of haar schuldenpositie. Dit kan via Schuldenwijzer, welke een initiatief is geweest van de Koninklijke Beroepsorganisatie en Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG).

Op Schuldenwijzer is het mogelijk om via DigiD in te loggen, waarna alle beslagen, die door gerechtsdeurwaarders zijn gelegd bij derden, zichtbaar worden. Ook de beslagvrije voet (de inkomsten waar geen beslag op mag worden gelegd) zijn op de website te vinden. Dit jaar zal de Schuldenwijzer nog verder uitgebreid worden met alle informatie over schulden die bekend zijn bij gerechtsdeurwaarders. Na machtiging kunnen zodoende ook schuldhulpverleners inzicht krijgen in de schulden van hun cliënten. Het is de bedoeling dat uiteindelijk ook de Belastingdienst en het UWV toegevoegd worden aan de Schuldenwijzer. Hierdoor zal er daadwerkelijk een totaaloverzicht ontstaan.

Uiteraard voldoet de Schuldenwijzer aan de privacywetgeving (AVG) en is bij de ontwikkeling veel aandacht besteed aan de begrijpelijkheid van het systeem.

Wenst u graag ondersteuning bij uw financiën of wenst u graag Bewindvoering aan te vragen voor iemand anders? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0162-466626 of bewindvoering@advocatenkantooroste.nl

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté