| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Schuldsanering

Steeds meer mensen hebben schulden, maar minder mensen worden toegelaten tot de schuldsanering

Steeds meer mensen hebben schulden

Steeds meer mensen hebben schulden, maar minder mensen worden toegelaten tot de schuldsanering.

Steeds minder mensen komen in aanmerking voor schuldsanering. Dit komt voornamelijk door de nieuwe wetgeving. Door de nieuwe wetgeving worden steeds meer aanvragen afgewezen, daarnaast daalde ook het aantal aanvragen voor de schuldsanering.

De Raad voor Rechtsbijstand vindt het bijzonder dat het aantal aanvragen voor de schuldsanering daalt, terwijl de schulden en de problematiek hiervan juist stijgen.

Het afgelopen jaar werden 8300 mensen toegelaten tot de WSNP (wettelijke schuldsanering), daar waar dit er in 2013 nog 12.400 waren. Ook is het aantal actieve WSNP-bewindvoerders sterk gedaald.

Uit de cijfers van de branchevereniging voor schuldhulpverlening is gebleken dar er volgens de Raad van Rechtsbijstand steeds meer mensen in financiële problemen zitten.

Echter blijft de schuldsanering wel zeer effectief om mensen van hun schulden af te helpen. Maar liefst 82 procent is na drie jaar helemaal schuldenvrij.

Wenst u graag hulp bij het aanvragen van een dergelijk schuldentraject, neem dan vrijblijvend contact op met ons en vraag naar Elise Huijsmans.

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté