| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Slachtoffergesprek met de Officier van Justitie

Slachtoffergesprek met de Officier van Justitie

Slachtoffergesprek met de Officier van Justitie

Als slachtoffer heeft u in sommige gevallen de mogelijkheid om een slachtoffergesprek met de Officier van Justitie te voeren. In een dergelijk gesprek komen de volgende aspecten naar voren, namelijk:

- de Officier van Justitie kan u uitleggen hoe het strafproces eruit ziet en in het specifiek hoe        een inhoudelijke behandeling op zitting verloopt, zoals wie zijn er allemaal aanwezig en wat is hun rol;

- de Officier van Justitie kan u op de hoogte stellen van de bewijzen die er tegen de verdachte zijn en    uitleg geven over hoe zwaar die bewijzen wegen in de strafprocedure;

- de Officier van Justitie kan u uitleg geven hoe u gebruik kunt maken van het spreekrecht;

- u kunt de Officier van Justitie vertellen wat voor invloed het misdrijf voor u heeft gehad.

Het Openbaar Ministerie heeft daarnaast slachtofferspecialisten aangesteld die het contact met slachtoffers gedurende de gehele rechtsgang onderhouden. Zij adviseren slachtoffers over praktische zaken en zijn in veel gevallen ook bij het slachtoffergesprek met de Officier van Justitie aanwezig. 

Wij kunnen u als slachtoffer begeleiden in het proces. Indien u hierover meer vragen heeft kunt u contact opnemen met P. Doorakkers.

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté