| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Strafblad en VOG

Hoe zit dit ook alweer?

Strafblad en VOG

In dit kader is het belangrijk te weten, dat er een verschil is in behandeling van misdrijven en overtredingen. Het onderscheid is terug te vinden in de wet.

In geval van misdrijf wordt altijd een aantekening gemaakt op het strafblad. Ook een sepot of transactie wordt vermeld. Er zijn enkele uitzonderingen hierop.

In geval van overtredingen volgt geen aantekening indien:
-          schikking minder is dan € 100;
-          Sprake van sepot zonder bijzondere voorwaarden;
-          Rechter legt geldboete op minder dan € 100,- en geen bijkomende voorwaarden. 

Ook hier zijn enkele uitzonderingen op o.a. bij onverzekerd rondrijden en rijden zonder rijbewijs, wordt wel een aantekening gemaakt.

Voor minderjarigen in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar gelden ook de eerder genoemde voorwaarden. Een Halt afdoening komt niet op het strafblad.

Het feit dat u mogelijk een aantekening hebt op uw documentatie, wil natuurlijk niet altijd zeggen, dat u geen VOG meer kunt krijgen. Bij een leeftijd tot 23 jaar geldt een terugkijk termijn van 2 jaar. Voor sommige misdrijven geldt een langere termijn en voor zedenmisdrijven is de terugkijk termijn onbeperkt. Per functie waarvoor de VOG wordt aangevraagd kan de terugkijk termijn ook verschillen. Indien een VOG niet wordt afgegeven kunt u hier tegen bezwaar indienen.

Indien u over dit onderwerp nadere inlichtingen wenst, kunt u altijd contact opnemen met ons kantoor.

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté