| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Vaccinatie mede in verband met Corona

Wordt verzoek om vervangende toestemming toegekend?

Vaccinatie bij kinderen in verband met Corona

In tijden van Corona en nu de vaccinatie goed op gang komt, is er ook de laatste tijd weer veel aandacht in de literatuur en praktijk over hoe om te gaan met vaccinatie, zo ook in het tijdschrift voor Echtscheiding, maart 2021. Juist als de ouders niet op een lijn zitten, is het goed de laatste stand van zaken nog de revue te laten passeren.

In de jurisprudentie komt naar voren dat indien een ouder of een zogenaamde gecertificeerde instelling vervangende toestemming verzoekt voor een vaccinatie het verzoek over het algemeen wordt toegewezen. Het argument van de ouder die de vaccinatie niet wenst, omdat dit in strijd zou zijn met de Grondwet of Verdragen, wordt in de regel verworpen.

Indien dan toch een verzoek om vervangende toestemming werd geweigerd, was dit vanwege het feit dat de rechtspraak aangaf dat er geen noodzakelijkheid bestond om de vaccinatie te laten plaatsvinden. Daar in de regel de kinderen niet erg ziek worden van Corona is het dus de vraag of bij aanvraag voor vervangende toestemming deze juridische hobbel genomen kan worden. 

 Mocht u over dit onderwerp meer willen nemen, neem gerust contact met ons op en dan kunnen we aangeven wat de mogelijkheden zijn of u nu voor of tegen vaccineren bent. 

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté