| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Veel gestelde vragen aan onze bewindvoerders

Vraag en antwoord op de meest gestelde vragen

Veel gestelde vragen aan onze bewindvoerders

Bewindvoerder betaalt mijn leefgeld niet.

Vaak wordt de vraag gesteld waarom betaalt mijn bewindvoerder niet mijn leefgeld. Het niet betalen van het leefgeld kan meerdere oorzaken hebben:

-          Er is niet voldoende saldo op de beheerrekening met een duurzaam karakter;

-          Een tijdelijk probleem , de inkomsten zijn nog niet binnen;

-          Er is wel voldoende saldo maar de bewindvoerder houdt geld vast.

Indien er geen geld is kan de bewindvoerder natuurlijk geen geld overmaken. Echter indien er wel geld is en de bewindvoerder keert het leefgeld niet uit, moet u een schriftelijke klacht indienen bij de bewindvoerder. Betaalt de bewindvoerder dan nog steeds niet en er is wel geld aanwezig, dan kunt u een brief sturen naar de kantonrechter met het verzoek de bewindvoerder te ontslaan en eventueel een andere bewindvoerder te laten benoemen. In het laatste geval kunt u ons benaderen en kunnen we u begeleiden met het wijzigingsverzoek en de Bewindvoering overnemen.  

Bewindvoerder betaalt het vakantiegeld niet

Regelmatig ontvangen wij de vraag, ik heb mijn vakantiegeld ontvangen en ik krijg niets van mijn vakantiegeld, daar heb ik toch recht op. Bij aanvang van de Bewindvoering wordt een plan van aanpak opgesteld. Hierin wordt o.a. vermeld wat de inkomsten en uitgaven zijn. Er worden dan ook reserveringen zo mogelijk ingesteld voor onvoorziene uitgaven en of voor ziektekosten, de eigen bijdrage bijvoorbeeld.

Het kan dus zijn dat er vakantiegeld wordt ontvangen, maar dat het geld niet wordt uitgegeven om reserves te kunnen opbouwen. U zult dus in overleg moeten treden met uw bewindvoerder wat redelijk is en noodzakelijk is.

Is er wel voldoende geld naast de reserveringen en er wordt niets extra betaald bij een redelijk verzoek, dan moet u een schriftelijke klacht indienen bij de bewindvoerder. Betaalt de bewindvoerder dan nog steeds niet en er is wel geld aanwezig naast de aanwezige reserveringen, dan kunt u een brief sturen naar de kantonrechter met het verzoek de bewindvoerder te ontslaan en eventueel een andere bewindvoerder te laten benoemen. In het laatste geval kunt u ons benaderen en kunnen we u begeleiden met het wijzigingsverzoek en de Bewindvoering overnemen.  

Ik ben nu al drie jaar onder bewind en mijn schulden lopen alleen maar op

Mensen geven vaak aan nu zit ik onder bewind maar mijn schulden lopen alleen maar op hoe kan dat en waarom wordt hier niets aan gedaan. De bewindvoerder moet in de eerste zes maanden trachten de financiele situatie in kaart te brengen en stabiliteit  te creëren. Vervolgens is het de bedoeling dat u zo snel mogelijk bij problematische schulden in een schuldhulpproject wordt aangemeld. Gebeurt dat niet of pas veel later dan 6 maanden, dan dient u een klacht te sturen naar uw bewindvoerder. Wordt er nog steeds niets gedaan of hebt u geen uitzicht op deelname aan een schuldhulp traject , dan moet u een brief sturen naar de kantonrechter met het verzoek de bewindvoerder te ontslaan en eventueel een andere bewindvoerder te laten benoemen. In het laatste geval kunt u ons benaderen en kunnen we u begeleiden met het wijzigingsverzoek en de Bewindvoering overnemen.  

Ik kan mijn bewindvoerder nooit bereiken

Uw bewindvoerder moet minimaal dagelijks een spreekuur houden om u te woord te kunnen staan indien u extra uitgaven wenst aan te vragen. Mocht het vrijwel onmogelijk zijn een goed contact te hebben met uw bewindvoerder, dan moet u dit melden bij hem of haar. Wordt er dan nog steeds niets gedaan om de bereikbaarheid te vergroten, dan kunt u een brief sturen naar de kantonrechter met het verzoek de bewindvoerder te ontslaan en eventueel een andere bewindvoerder te laten benoemen. In het laatste geval kunt u ons benaderen en kunnen we u begeleiden met het wijzigingsverzoek en de Bewindvoering overnemen. Het moet natuurlijk wel mogelijk zijn om normaal te kunnen communiceren met uw bewindvoerder.

Kom direct in actie, neem contact op met Osté | Oosterhout & Dongen

Heeft u een juridische uitdaging? Wij staan voor u klaar. Neem contact met ons op.

Kennismaking

Advocatenkantoor Osté wil zich als uw bewindvoerder transparant opstellen aangaande uw financiën. U heeft 24/7 toegang tot uw eigen omgeving waardoor u altijd inzage heeft in uw financiën.

  • Vakkundig en professioneel
  • Zeer klantgericht
  • Vrijblijvend informatie

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté