| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Vervangende toestemming bij gezamenlijk gezag

Toestemming voor bijvoorbeeld vakantie

Vervangende toestemming bij gezamenlijk gezag

Elk jaar zien we regelmatig vragen van cliënten in de zomerperiode, dat zij geen toestemming krijgen van de andere ouder om met vakantie te kunnen gaan met het kind, dan wel kinderen van partijen naar het buitenland.

Indien er wel toestemming is kan eenvoudig met een ingevuld en ondertekend formulier, te downloaden bij de gemeente, met de kinderen naar het buitenland worden gereisd. Mocht er nu geen toestemming worden verleend dan zal aan de rechtbank vervangende toestemming moeten worden verzocht om naar het buitenland te kunnen reizen. Over het algemeen kunnen deze verzoeken vrij snel op zitting worden behandeld.

Mocht de andere ouder op meerdere gebieden geen toestemming geven voor bijvoorbeeld een behandeling of plaatsing op een school, dan zou dit er zelfs toe kunnen leiden dat de andere ouder het gezag kan kwijtraken. Ook dit zal dan verzocht moeten worden aan de rechtbank. Indien u hieromtrent vragen heeft of ondersteuning nodig hebt, kunnen wij u hierbij ten dienste zijn en zo nodig door het starten van een procedure.

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté