| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Wat te doen als schulden echt een probleem zijn geworden?

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met schulden zich gemiddeld pas na vijf tot zeven jaar hulp vraagt.

Wat te doen als schulden echt een probleem zijn geworden?

De ene schuld is de andere niet. De regels omtrent het aflossen van een studieschuld zijn vrij soepel, terwijl een onbetaalde rekening al snel tot extra schulden kan leiden.

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft afgelopen jaar gewaarschuwd voor de hoge schulden van de Nederlandse huishoudens. Veel van deze schulden bestaan uit hypotheken en andere leningen. Deze leningen kunnen tot betalingsproblemen leiden als de rente stijgt.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben 1,7 miljoen Nederlandse huishoudens meer schulden dan bezittingen. Als het bijvoorbeeld minder goed gaat op de huizenmarkt, zijn er meer mensen met hypotheekproblemen die de schuldhulpverlening instromen.

Het hebben van schulden hoeft niet altijd problematisch te zijn, echter zijn er wel steeds meer kwetsbare huishoudens. Onvoorziene gebeurtenissen zoals baanverlies, een scheiding of het overlijden van een partner kunnen een huishouden in financiële problemen brengen.

Het is belangrijk regelmatig uit te zoeken hoe de financiën eruit zien. Kijk naar de inkomsten en uitgaven en controleer welke schulden er open staan. Bij beginnende schulden is het vaak nog mogelijk om een betalingsregeling te treffen. Als de schulden problematisch worden is het wellicht verstandig hier hulp bij te zoeken, bijvoorbeeld via een bewindvoerder.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met schulden gemiddeld pas na vijf tot zeven jaar om hulp vraagt. Het is voor de meeste mensen lastig om te bepalen wanneer het nodig is om hulp in te schakelen. Vaak hopen ze aankomende maand het ene gat met het andere gat te kunnen vullen.

Wenst u graag ondersteuning bij uw financiën of wenst u graag Bewindvoering aan te vragen voor iemand anders? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0162-466626 of bewindvoering@advocatenkantooroste.nl

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté