| Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend - 0162-466626 | cliëntlogin onview

Woning in de gemeenschap

Kort geding voor snelle verkoop

Woning in de gemeenschap

De woningmarkt is volop in de aandacht de laatste tijd. Woningnood en hoge prijzen zijn de onderwerpen die veel besproken worden. Echter ook binnen het personen- en familierecht is de gezamenlijke woning regelmatig een onderwerp van discussie. Het komt voor dat de ene partij de woning niet wenst te verlaten terwijl de andere partij nu juist in deze markt, de woning snel wenst te verkopen vanwege de hoge prijzen.

In de jurisprudentie en literatuur wordt er verschillend over gedacht of een kort geding de optie geeft voor snelle verkoop van de woning. Er zijn uitspraken van Gerechtshoven dat medewerking aan verkoop van een woning in kort geding niet kan worden verzocht o.a. vanwege het mogelijk definitieve karakter. Echter een alternatief zou nog kunnen zijn het verzoek te baseren op machtiging tegeldemaking. De Hoge Raad heeft beslist dat voornoemde actie namelijk ook in kort geding kan worden verzocht.

Mocht u verwikkeld in een discussie over de verkoop van een gezamenlijke woning en u komt er onderling niet, neemt u dan gerust contact met ons op en kunnen we de mogelijkheden bespreken om als nog de discussie te beslechten op korte termijn.

Relevante artikelen van advocatenkantoor Osté